Carré

Проект: 2021-2022
Статус: реализиран
Инвеститор: Ресторант и пицария „Carré“
Местоположение: гр. София, кв. Дианабад
Графичен дизайн интериор: Сфера дизайн
Снимки: Боян Анастасов

Интериорните проекти за заведения са особен жанр в професията на архитекта. Решението трябва да бъде ефектно и запомнящо се, така че да привлече посетителите, а в същото време много семпло и бързо осъществимо, защото всеки ден забава е нежелан в ресторантьорския бизнес.

Собствениците на ресторант и пицария „Carre” се довериха на нашия екип в тази не лека задача.

Това място очарова с хубавата си градина и разбира се, вкусната храна. С нашето проектно решение, градината да навлезе вътре в заведението, като е заложено на богато озеленяване в кашпи, които правят кътовете за сядане по-интимни, както и на вертикално озеленяване, което посреща посетителите по запомнящ се начин. Голямо внимание е отделено и на осветлението, като то придава характер на различните зони в салона. Множеството малки лампи на тъмния таван правят аналогия със звездно небе, а над масите акцент придават висящи тела със специфичен детайл и насочена светлина.

В интериорното решение намери място интереса на собствениците към изобразителното изкуство и картините и други антикварни предмети са превърнати в основен декоративен акцент на помещението.