RESIDENCE V

МНОГОФАМИЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА

Проект: 2018-2019
Статус: завършен
Клиент: частен
Местоположение: Перник, кв. Мошино
Площ: 2 091 кв.м
Визуализации: Георги Тренчев

Жилищна сграда „ВИКТОРИЯ” e многофамилна жилищна сграда, намираща се в гр. Перник. Имотът е с триъгълна форма, разположен на ул. „М. Стоянов” и ул. „Луганск”. Теренът е с наклон на юг и е в подножието на ниски хълмове край града. Сградата е поместена в средата на парцела, плътно по ограничителните линии на застрояване. По-високото разположение спрямо околното застрояване дава възможност за панорамни гледки към града и оптимално ослънчаване.

Сградата е пететажна, с едно полуподземно ниво и с обща застроена площ от 2 091 кв.м. В нея има общо 14 апартамента с 2 или 3 спални. Всеки от тях има по 2 бани или баня и тоалетна, балкон и складово помещение. Жилищата на последния етаж имат големи покривни тераси. В подземното ниво са разположени гаражи, паркоместа и складове. Пешеходният вход за сградата е от първото надземно ниво, а за гаражите – директно от улицата.

Архитектурата на сградата е опростена и изчистена. Фасадите са с мазилка в два цвята, а парапетите на ъгловите балкони са цветни акценти с плоскости с дървесен декор. Нивата, които контактуват с терена ще бъдат облицовани с камък. Дограмата е с PVC профил с алуминиева капачка. Отоплението ще се осъществява с индивидуални газови котли, като жилищните помещения са с подово отопление.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ