RESIDENCE B

МНОГОФАМИЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА

Проект: 2013
Статус: проект
Клиент: частен
Местоположение: София, кв. Манастирски ливади – изток
Площ: 11 112 кв.м.
Визуализации: Георги Тренчев

Residence B e многофункционален комплекс, разположен от източната страна на бул. „България” – близо до кръстовището с бул. „Околовръстен път” и до Vertigo Tower. Имотът е разположен на локалното платно – обръщало и е отдръпнат от основното трасе на булеварда.

Сградата се състои от 2 подземни и 12 надземни нива. В сутерените има подземен гараж, спа и фитнес център, ресторант и шоурум за мебели, който заема и част от партера. В надземните етажи има до 35 апартамента в зависимост от конфигурацията. Плановата схема позволява разполагането на по 4, 3 или 2 жилища на етаж, като те могат да са с до 4 спални. На последния етаж е разположен самостоятелен апартамент с покривни тераси.

В обемното решение е търсена максимална височина, която е градоустройствено допустима, за да се получи категорична пропорция и изразен силует. Вертикалната структура е подчертана и в оформлението на фасадите и третирането на техните елементи. Всяка фасада е третирана по специфичен начин, като двата срещуположни ъгъла са остъклени, за да се осигури гледка съответно към града и към планината (покрай съседната висока сграда). Фасадата от запад, към бул. „България” е с повече плът, докато източната страна е с повече остъкляване, обърнато към предвиденото ниско застрояване.

Предвидените материали са облицовки от фиброцимент, алуминиеви композитни панели и окачени фасади. Дограмата е алуминиева, а парапетите са от ламинирано многослойно стъкло.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЯ