APARTMENT MX

Проект: 2022
Статус: реализиран 2023
Клиент: частен
Местоположение: София
Разработванa площ: 120кв.м.
Интериорен проект: Проектта Студио
Снимки: Марин Кафеджийски

APARTMENT MX е разположен на третия етаж в жилищна сграда в затворен комплекс в южната част на София. Екипът ни трябваше да преустрои жилище с две спални и да го превърне в жилище с три самостоятелни спални. В същото време за нашите клиенти беше важно да не се намалява основният обем на дневната, тъй като там трябваше да се намери място за работен кът и пиано.

Преустройството прекрои изцяло плана на апартамента, като в проучването се оказа, че през годините е променено мястото на входната врата. Нашият проект предвиди връщане на входната врата на оригиналното й място, както и оформяне на антре на мястото на едната баня и превръщане на кухнята във втора детска стая. Наложи се генерално да се преосмисли отоплението и електрическата схема на жилището.

След като беше фиксирано новото разпределение екипът ни се потопи в цветни палитри и комбинации, тъй като възложителите бяха особено чувствителни към цветовата хармония на интериора. Всяко помещение има собствен характер, отговарящ максимално на бъдещия му ползвател, а дневната е решена с множество цветни акценти, които човек забелязва още с влизането в жилището през стъклените прегради, които отделят дневната от антрето.

Голямо внимание отделихме на двете бани, като всяка носи своя собствен почерк, а родителската баня съчетава в себе си душ и вана, като ваната предлага и възможност за гледане на телевизия.

Не е трудно да проектираш ново жилище, което да отразява вижданията на клиента. Трудно е да превърнеш новото жилище в дом, излъчващ уют и подканващ да го обикнеш.